nl en
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Help de kat heeft diabetes

· HELP DE KAT HEEFT DIABETES ·

 

Ook dieren kunnen diabetes hebben. Ik hoor heel vaak als ik vertel dat ik diabetes heb: “mijn oma/oom/buurvrouw/zus van mijn collega/...etc heeft het ook”. Niet heel vaak hoor ik: “Mijn kat heeft het ook!” Maar toch komt dat wel eens voor. De kat van een vriend van mijn zoon, die heeft het ook. En zo prikken ze dagelijk haar bloedsuiker en krijgt poes speciale voeding en medicijnen. Deze poes heeft type 2. Dat wist ik dus helemaal niet. Maar dieren kunnen dus ook zowel Type 1 als Type 2 hebben.

 

De symptomen die de dieren hebben bij diabetes zijn veelal ook hetzelfde als bij mensen: veel drinken, veel plassen, vermageren. En een slechte vachtconditie...Nou ja, dat hebben wij dan misschien niet perse ;-).
Via de Column van Cathy van Eendiabetes, kwam ik erachter dat het ook bij andere zoogdieren helemaal geen zeldzaamheid is. Heb je een alvleesklier, dan kan die natuurlijk gebreken vertonen: diabetes! Best logisch eigenlijk. En dan moet er dus behandeld worden. Afhankelijk van het type diabetes vind een behandeling plaats, die niet veel afwijkt van die bij mensen. Al kunnen ze geloof ik nog niet van de gemakken van de diabetespomp genieten. Want “insulinepomp voor dieren” leverde geen relevante hits op op Google.  
Wél worden de Freestyle libre sensoren inmiddels ook op dieren gebruikt, zo zag ik in een bericht op Facebook! Schijnt ook te werken. Al lijkt me de fixatie dan he-le-maal een uitdaging! We hebben trouwens even navraag gedaan, maar ook de dierenverzekering vergoedt de FreeStyle Libre (nog) niet helaas.

 

Toch vind ik het zielig dat ook dieren niet gespaard blijven van deze rotziekte. Wij weten hoe vervelend het is. Maar wij kunnen het tenminste nog een klein beetje leuker of mooier maken met een hip tasje, armbandje of cover voor je pomp ;-).

 

  Nienke Nijhof     03-10-2017 11:46     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Cookies zijn niet altijd even goed voor je bloedglucose, maar voor de werking van de webshop zijn ze wel handig. Wel goed om te weten: we slaan geen persoonlijke gegevens op.