Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën
Boek - Suikermoeder
Boek - Suikermoeder
0 Reviews | Review toevoegen

Als Je Kind Diabetes Krijgt - Een Survivalgids voor Ouders

€ 19,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag

Uw kind heeft diabetes type 1.’
Dit kleine zinnetje zet je hele leven op z’n kop. Van de ene op de andere dag is alles anders. En dat brengt een lawine aan emoties met zich mee. Want hoe ga je als ouders om met verdriet en angst? Is het normaal dat je je zoveel zorgen maakt? Wat moet je met dat machteloze gevoel? Wat betekent een chronisch ziek kind voor je relatie, voor broertjes en zusjes? En hoe ga je om met onbegrip in je omgeving?

Suikermoeder gidst je als een tomtom door dat moeilijke eerste jaar heen. Herkenning en erkenning, daar gaat dit boek over. Daarom vind je er vele citaten van andere diabetes-ouders in terug. Ouders die in hetzelfde schuitje zitten als jij en die precies weten wat je nu doormaakt. En GZ-psycholoog Karlijn Kindt geeft je praktische handvatten waar je meteen wat mee kunt.


Bekijk hier alvast de eerste pagina's van boek
 

Auteur: Mariëlle Seegers

Uitvoering: Paperback

Omvang: 152 Pagina's

ISBN10: 978-90-825303-0-8

 

Over de auteur:

Mariëlle Seegers
Suikermoeder is geschreven door Mariëlle Seegers, journalist en moeder van Mats (13) en Fenne (9), die op haar vijfde diabetes type 1 kreeg. Mariëlle studeerde journalistiek in Tilburg. Ze was chef bij het weekblad Margriet, werkte als freelancer voor vele magazines en runt inmiddels met succes haar eigen tekstbureau waarmee ze publieksbladen, customer content tijdschriften en websites van teksten voorziet.
www.marielleseegers.nl

 

Karlijn Kindt
De praktische psychologische tips in Suikermoeder zijn van Karlijn Kindt, als GZ-psycholoog werkzaam in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daar begeleidt ze onder andere kinderen en jongeren met diabetes. Daarnaast heeft Karlijn in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar depressiepreventie bij middelbare scholieren waarop ze in voorjaar 2016 zal promoveren. Ook geeft ze regelmatig gastcolleges binnen de master Medische Psychologie aan Tilburg University.

Reviews:

Prof. dr. Bart Roep, hoogleraar diabetologie:

“Mariëlle, het lijkt wel jouw roeping om dit ‘troostboek’ te mogen schrijven. Dank voor je bijdrage aan onze gedeelde missie om mensen rond type 1 diabetes aan de arm te nemen.” 

 

Rianne de Kruijf, diabetesverpleegkundige

“Een waardevol boek voor ouders van jonge kinderen met diabetes. We moeten blijven zoeken naar verbetering, erkenning en ondersteunen en hier gaat dit boek zeker aan bijdragen.” 

 

Anke Schuitema, kinderarts

“Wat een knap boek, goed geschreven en heel herkenbaar voor veel ouders denk ik. Ook voor mij overigens!” 

 

 Heike Manders, Market Access Manager Diabetes, Bosman

“Ik heb het boek – af en toe met tranen in mijn ogen – gelezen en vind het ontzettend lekker geschreven. Ontroerend, aangrijpend en ook heel duidelijk. Ik denk dat het boek heel waardevol is voor ouders van kinderen met diabetes maar zeker ook voor mensen in hun omgeving, privé of professioneel.”

 

Ellen van Uden, collega-suikermoeder

“Heel bijzonder om je eigen verhaal zo terug te lezen. Ben erg benieuwd naar het hele boek.” 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Je vraag is verzonden! Bedankt

We zullen je zo snel mogelijk voorzien van een antwoord

Laatst bekeken producten
Cookies zijn niet altijd even goed voor je bloedglucose, maar voor de werking van de webshop zijn ze wel handig. Wel goed om te weten: we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Vertraging bezorging.

In verband met wijzigingen in ons logistieke proces worden bestellingen waarschijnlijk vertraagd verwerkt. Wij proberen alles zo snel mogelijk bij je thuis te krijgen!
Sorry voor het ongemak!