Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

 WAT ZIJN ZE TOCH ZOET!


Het is bijna Valentijnsdag, dus de hele maand staat in het teken van de liefde. Maar wat ons betreft niet alleen romantische liefde!
Je vergeet het soms, want diabetes dwingt je om voor jezelf te zorgen. Maar al die lieve mama’s en papa’s en partners, zusjes en broertjes, vriendinnen en vrienden denken veel meer mee dan je vaak doorhebt. En oh wat maak ik het ze soms lastig!
Even een kleine bloemlezing van de dingen die mijn mensen voor mij doen waar ik niet altijd over nadenk:

  • Mijn vriend, Koen, die zich zonder dat ik het wist op de wachtlijst voor de Freestyle Libre had gezet omdat hij die voor me wou kopen als verrassing. En die voor de zekerheid als ik een hypo heb en aanmaaklimonade nodig heb een ratio van 1:2 aanhoudt voor de hoeveelheid siroop en water. (En die me heeft geleerd dat ik blijkbaar heeeeeel erg chagrijnig word als mijn bloedsuiker te hoog is)

  • Mijn lieve moeder, die me elke ochtend appt als Koen op zakenreis is. Omdat ze zeker wil weten dat ik het nog doe en ze weet dat ik bang ben dat ik ’s nachts een hypo heb en niemand dat doorheeft. En die zo hard voor me gevochten heeft om te zorgen dat mijn leraren op de basis en middelbare school goed met me omgingen.

  • Mijn vader die voorstelde de Freestyle Libre voor me te betalen als ik dat zelf niet kon en toen ik klein was mee ging op kamp en schoolreisjes zodat er iemand in de buurt was die wist hoe het moest.

  • Mijn beste vriendin die ongevraagd Low-carb bananenbrood had gebakken en me precies kon vertellen hoeveel koolhydraten er per stuk in zaten zodat ik mijn bolus kon berekenen. En die omdat Koen niet meekan met me meegaat naar de enge afspraak bij de oogarts.

  • Mijn lieve vrienden die me heel goed in de gaten houden bij de Efteling en mee-eten van mijn gigantische suikerspin zodat mijn bloedsuiker niet door het dak schiet (of was dat toch eigenbelang?) (zie foto!)

  • Mijn zus die haar deep-learning botjes loslaat op mijn sensordata op zoek naar spannende nieuwe inzichten.

  • Mijn lieve nichtje van 10 dat af en toe even mijn sensor scant om te kijken of het nog wel goed gaat.

  • Mijn kat die me af en toe midden in de nacht wakker maakt en erop wijst dat mijn bloedsuiker te hoog is (al is zijn eten dan vaak ook op, toevallig.)

De mensen om ons heen voelen niet hoe het is om te leven met diabetes, maar zien veel. En ze hebben ook nog eens geen controle over hoe wij voor onszelf zorgen! Ik, als control freak, kan me niet voorstellen hoe frustrerend dat moet zijn. Maar ik ben ze wel ontzettend dankbaar! Dat verdient best een bloemetje, een kaartje, een kus of wat te snoepen wat mij betreft!

 

  Lieke     01-02-2018 09:43     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Jenny Vermeij -  13-02-2018

In 2016 werd mijn alvleesklier verwijderd en dan ben je ineens type 1 diabeet. Ik wil mijn steun en toeverlaat in het zonnetje zetten. Want helaas komt erbij mij nog meer bijkijken dan diabeet! Maar wat heb ik toch een kanjer. Altijd blijft hij rustig, terwijl ik door het leven heen stuitert? hij staat altijd aan mijn zijde en heeft altijd de rust om mij te kalmeren. Lieverd ik kan je niet vaak genoeg bedanken. Maar voor nu een dikke kus?

 Hanneke -  02-02-2018

Dikke kus, sis!! Wat een ontzettend lieve blog. Ik vind dat je leuk en goed werk doet, fijn dat je dat zo voor elkaar hebt! Geef me nog maar meer data!!! Ik moet de botjes voeren!?

Cookies zijn niet altijd even goed voor je bloedglucose, maar voor de werking van de webshop zijn ze wel handig. Wel goed om te weten: we slaan geen persoonlijke gegevens op.