Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

 TALENT: Omgaan met diabetes

Jouw talent is, mama, dat je heel goed met je diabetes om kunt gaan.” zei mijn dochter (9 jaar). Ze moest op school een collage maken over het talent van haar vader of moeder en dit was wat zij bedacht. Ik zou talent hebben voor het omgaan met diabetes. Ik moest er even over nadenken. Want tja...ik doe mijn best, maar ik doe ook maar gewoon wat..., omdat het moet. En mijn bloedwaarden vind ik zelf vaak helemaal niet goed. Ik heb alles behalve strakke lijntjes op mijn bloedglucose meter. Helaas niet. Het lijkt vrijwel dagelijks op een Alpenrit.

 

Maar dat was natuurlijk niet wat ze bedoelde. Ze bedoelde dat ik goed mijn best ervoor doe om bewust met mijn diabetes om te gaan. Ik houd mijn bloedsuikers goed in de gaten, probeer (als het uitkomt ;-)) rekening te houden met voeding en beweging en ga netjes naar mijn controles. En ik probeer het juist af en toe ook los te laten, dat lijkt me ook wel gezond. Soms lekker laten gaan in koekjes en chocolade, omdat er ook zoiets bestaat als lekker leven. En ja, dan moet ik het soms daarna bekopen met een hyper én een hypo...want ik corrigeer toch altijd wel (te veel?!). Dus de kinderen zien inderdaad wel dat ik vaak een pomp of meter in mijn handen heb om die bloedsuikers enigszins te beheersen.

 

Waar mijn dochter ook op doelde is het feit dat ze het 'cool' vindt dat ik iets positiefs doe met mijn diabetes. Dat ik, met Diabetes Feel Goods een eigen onderneming heb opgezet rondom zo'n rotziekte. Dat ik daarmee voor heel veel mensen met diabetes het hopelijk iets mooier en leuker kan maken. En zij vindt het vooral ook hartstikke leuk dat ze soms mag helpen ontwerpen en keuzes maken (JDRF ontwerpwedstrijd!).

 

Ik vond het in elk geval heel erg lief dat ik een soort van pluim voor mijn diabetes kreeg. Ik zie dit bijzondere “talent” dan dus maar als een mooi compliment. ;-) Dankjewel Liesje!

  Nienke Nijhof     09-11-2018 11:10     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Heleen -  14-11-2018

Mooi Nienke! Ik ben het helemaal met je dochter eens?. Ik krijg zo vaak reacties op jouw leuke stickers op mijn pomp en ik word er zelf ook gewoon blij van. Dus ik ga meteen weer wat nieuwe bestellen! Dank je wel Nienke. Groetjes Heleen.??

Cookies zijn niet altijd even goed voor je bloedglucose, maar voor de werking van de webshop zijn ze wel handig. Wel goed om te weten: we slaan geen persoonlijke gegevens op.