Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Over Diabetes Feel Goods

 

Diabetes een klein beetje mooier maken, dát is onze missie. Dat diabetes niet leuk is dat weten wij, Lieke en Nienke, als ervaringsdeskundige maar al te goed. Wij proberen met leuke accessoires en vrolijke producten het toch een beetje leuker te maken. We willen met onze producten en online community je heel graag een positieve ervaring meegeven voor of door je diabetes; diabetes feel goods (=goederen) dus. Alles om het een beetje leuker te kunnen maken, want...

 

...diabetes isn't fun, but we can have some fun with it!

 

Nienke

In 2014 startte ik met Diabetes Feel Goods. Als (industrieel) ontwerper mét diabetes mistte ik heel erg mooie producten voor mensen met diabetes. Dagelijks kom ik in aanraking met fantastisch goede medische hulpmiddelen. Qua functionaliteit zijn het waanzinnige medische hoogstandjes, alleen: ze zien er zo lelijk uit! Ze zijn bijna allemaal zo saai en puur functioneel, maar waarom zijn ze niet gewoon mooi?

De ontwerper in mij stond op en zei: “hier moet wat aan gedaan worden!” Wij gaan zorgen dat er mooie en leuke producten voor mensen met diabetes op de markt komen.

Producten waar je trots op kunt zijn en die je eigenwaarde vergroten!

 

Een deel van de producten ontwerpen en produceren we zelf en een ander deel kopen we in bij speciaal geselecteerde leveranciers, die net als wij kwalitatief goede en mooie producten voor iedereen met diabetes leveren.

 

Lieke
 

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar werk waarbij ik de langste werkervaring op mijn CV kon inzetten: type 1 diabetes! Ik heb deze diagnose sinds mijn 11e, in 1997. Inmiddels zijn we flink wat jaren verder en vind ik dat ik mezelf best een veteraan mag noemen. Ik heb het altijd erg moeilijk gevonden om mijn diabetes goed te managen, en alles dat ik aan mezelf moet veranderen (testen, naalden, apparaten aan m’n lijf) om dat verantwoord te doen. Bij Diabetes Feel Goods zag ik precies de manier om te zorgen dat mijn diabetes meer bij mij te laten passen! Een korte mailwisseling en een gezellig kopje koffie later mocht ik Nienke komen helpen. 

 

Ik ben altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van type 1 en probeer graag nieuwe producten zelf uit! Ik ben inmiddels de slag gegaan met de #wearenotwaiting community en gebruik nu zelf ik de FreeStyle Libre met MiaoMiao, en OmniPod met Loop om mijn insulinetoediening meer te automatiseren. 

Cookies zijn niet altijd even goed voor je bloedglucose, maar voor de werking van de webshop zijn ze wel handig. Wel goed om te weten: we slaan geen persoonlijke gegevens op.